Drukāt

Carnikava uzvar Madonā ar jaunām punktu mašīnām

.

Trešdien 8.janvārī Madonā notika LBL3 otrāapļa spēle starp Madonas un Carnikavas komandām. 

Spēle iesākās ļoti ieierasti, jo dažādu apstākļu dēļ uz spēli nevarēja ierasties daļa komandas. Carnikavas sākumsastāvā bija Rūdofs Šleiners un Ojārs Lipsbergs, kuriem jau no pirmajām minūtēm bija jāiztur madoniešu spiedienu. Madoniešiem neredzējām rezultatīvāko spēlētāju Edgaru Saulīti.

Spēles pirmā ceturtdaļa bija tik pārpilna ar kļūdām un neprecīzām piespēlēm no abu komandu puses, ka tribīnēs jau sāka pieminēt cirku.  Pirmais pie punkta tika Rolands Dovgjallo, kurš realizēja vienu soda metienu. Jāsaka, ka pārējā spēles laikā no soda līnijas viņš bija absolūti precīzs.

Madonieši drīz vien atklāja rezultātu pateicoties Jurģa Juškas metiena, bet te atkal jāsaka, ka tas bija pēdējais Jurģa precīzais metiens.

Uzreiz precīzs trīspunktnieks padevās Rūdolfam Šleineram 4:2. Pēc divām minūtēm Kārlis Liberts rezultātu izlīdzināja. Kārlis demonstrēja labu spēli un beigās kļuva par rezultatīvāko spēlētāju un arī ieguva visvairāk atlēcošās bumbas komandā.

Ceturtdaļas vidū arvien vairāk iespēlējās R.Dovgjallo, kurš iemeta divus trīspunktu metienus pēc kārtas. Uz maiņu iznākušais Jānis Ābols guva vienu grozu, tomēr kopumā vēl nedemonstrēja to sniegumu ko no viņa gaida. Šķiet pārāk brīvi ļauj spēlēt - saņemt bumbu aizsardzībā pretinieku spēlētājiem, bet uzbrukumā trūkst agresivitātes un māņu kustību. Te kontrasts bija Didzis Bergs, kurš šajā spēlē bija Carnikavas komandas motoriņš gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, gan arī no soda līnijas - 8-8! Didzis pirmo reizi kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju!

Nedaudz laukumā redzējāma Renāru Strazdu, kurš centās palīdzēt komandai kā var.

Pirmo ceturtdaļu pēc Liberta precīza metiena pēdējā minūtē ar 14:13 vadībā Carnikava.

Otro ceturtdaļu ar precīzu trīspunktnieku iesāk O.Lipsbergs. Tad divu minūšu kļūdu periods no abām komandām līdz grozu gūst Varis Prunte. Strauji krājas piezīmju skaits madoniešiem, kā rezultātā izjūk aizsardzības triecienpāris Škute-Krēsliņš un nosacīti arvien vairāk var ieelpot Kristaps Briedis un Kaspars Čaupals, kuram šai dienā bija vārdadiena.

Cerams, ka soda metienu precizitāte šajā spēlē no Carnikavas komandas puses ir mērķtiecīgo treniņu rezultāts un turpināsies nākošajās sezonas spēlēs. 

Otrās ceturtdaļas turpinājumā Dovgjallo un Bergs turpina precīzi mest soda metienus un Rolands gūst trešo trīspunktnieku - rezultāts kļūst 26:17.

Carnikavas komandas izrāvienu nobremzē Liberts, kuram asistē Škute un Gailums - vairs tikai 29:27. Tad Ābols un Briedis palielina rezultatu līdz 32:27. Pēdējā pusotrā minūtē komandas grozus negūst un puslaiks beidzas ar tādu pašu rezultātu. Carnikavas "garajam galam" nepieciešams vairāk rādīt agresīvu spēli, neļaujot sāncenšiem bakstīties ne aizsardzībā ne uzbrukumā, tad jau kopumā būs pavisam cits rezultāts.

Trešā ceturtdaļā punktu gūšanā redzama izteikta cīņa starp diviem komandu pāriem: Liberts/Škute: Bergs/Briedis, kurā cīnā ir līdzīga, tomēr Pruntem realizējot trīspunktnieku trešdaļas pēdējā sekundē rezultāts 46:43 Carnikavas labā.

Ceturtā ceturtdaļa iesākas ar ļoti sīvu aizsardzību no abu komandu puses. Madonieši līdz ceturtdaļas vidum izlīdzina rezultātu Škutes soda metieni un Liberta 2x lay-up! 55:55. Tomēr tas ir arī viss ko madonieši iespēj, jo, lai arī tablo nerādīja spēlētāju sodus, mājinieku komandai jau bija piecas komandu piezīmes, kamēr viesiem tikai viena! Drīz vien ar piecām piezīmēm laukumu atstāj Krēsliņs, Gailums un Prunte.

Carnikavieši to izmanto un pateicoties īstajā brīdī realizētajam gaviļnieka Čaupala metienam, Berga un Šleinera soda metieniem un labai spēlei zem groza no Brieža un Dovgjallo puses panāk 69:61! 

Carnikaviešiem šajā spēlē visvairāk punktus guva Bergs un Dovgjallo, kas līdz šim nebija redzēts, bet Madonai Liberts un Škute, kurš realizēja 10soda metienus no 10! 

Nākošā spēle Carnikavai ar Rīdzeni-Turību2 pirmdien 13.janvārī Carnikavā. Redzēs ko pēc atpūtas rādīs Odziņš-Vecums-Vandāns-Pētersons!

 

 Share on Facebook Tweet