Drukāt

Alūksne Carnikavā 'salūzt" tikai otrajā puslaikā.

.

Pirmdien, 20.janvārī Carnikavas pamatskolā norisinājās LBL3 spēle starp Carnikavas un Alūksnes komandām. Carnikaviešu rindās laukumā nebija Vecums, Vandāns un Strazds.

Pirmās ceturtdaļas sākums ļoti veiksmīgs ir Carnikavai, jo Rolanda Dovgjallo pirmo precīzo trīspunktu metienu papildina komandas biedri: K.Odziņš, K.Briedis un R.Šleiners, panākot 12:0 jau otrās minūtes beigās. Alūksnieši mēģina iejusties spēlē un atspēlēties, un to visaktīvāk dara pieredzējušais A.Kazāks un M.Pūpols, kuri ir visnaskākie punktu guvēji Alūksnes sastāvā.



Ceturtdaļas turpinājumā Carnikavai vēl trīspunktu metienus gūst R.Dovgjallo, K.Odziņš un K.Briedis, precīzu divpunktu metienu realizē R.Šleiners. Rezultāts 30:21 Carnikavai par labu.

Otrajā ceturtdaļā Carnikava mazliet atslābinās un to izmanto viesi – līdz ceturtdaļas beigām panākot vairs tik trīs punktu deficītu 41:38. Carnikavai šajā ceturtdaļā punktus gūst arī uz maiņu uznākušie spēlētāji – D.Bergs, J.Pētersons un J.Ābols, kā arī Odziņš, Šleiners un K.Čaupals.

Trešajā ceturtdaļā carnikavieši sāk lēni, bet pacietīgi krāt pārsvaru pateicoties Čaupala, Dovgjallo un Brieža precīzajiem raidījumiem 50:41 pēc pirmajā piecām minūtēm. Tad Alūksne vēl „paspirinās", Briedis nopelna četras piezīmes (kā tautā saka – za što?), bet tas arī faktiski viss, jo ceturtdaļa noslēdzas ar redzamu carnikaviešu pārsvaru laukumā un diviem Odziņa trīspunktu metieniem - 64:45. Skaidrs, ka mājinieku spēlētāji cenšas, jo zaudējums Cēsīs iepriekšējā nedēļā bija nepatīkams un disciplīna laukumā pamatīgi kliboja.

Pozitīvi, ka Carnikavai spēlē ar Alūksni bija jau daudzmaz laba precizitāte, vairāk rezultatīvu piespēļu un pārķertu bumbu.

Jāsaka, ka pamazām spēlē iejūtas jaunais saspēles vadītājs Jānis Leja, kurš laukumā pavadīja jau trīspadsmit minūtes.

Ceturtajā ceturtdaļā tikai ar piekto mēģinājumu mājinieki gūst pirmo grozu (Pētersons), bet arī viesi vēl sausā... Carnikavas uzbrukuma spars ir tāds, ka viesi ātri sakrāj piezīmju normu un līdz ar to zaudē jebkuru cerību izlīdzināt spēli. Carnikava izmanto to, ka var samērā brīvi spēlēt un atkal taisa šovu līdzjutējiem – met visi kas tai brīdī laukumā. Dovgjallo danko un darītu to vēl, ja tik būtu bumba. Pēdējās trīs ar pusi minūtēs viesi negūst nevienu grozu, bet Briedis turpina gūt punktus un balansēt ar četrām piezīmēm cīnoties aizsardzībā. Kopumā Carnikavas rindās Kristapi katrs guva pa 20 punktiem, Dovgjallo 19. Šoreiz vienīgais kas netika pie punktiem bija O.Lipsbergs.

Spēles galarezultāts ir iespaidīgs (93:61), taču atslābināties Carnikava nedrīkst, jo pirmdien mājās spēle ar Dārtiju, kas tikko pieveica Cēsis/ Dārznieks. Sajūta ir tāda, ka Carnikava LBL3 var vinnēt jebkuru komandu, tikai spēlējot kā komanda un ievērojot spēles disciplīnu.

 Share on Facebook Tweet