Drukāt

Carnikava LBL3 iekļuvusi play-off

.

Latvijas basketbola 3.līgā (LBL3) noslēgudzies čempionāta pamatturnīrs, kurā Carnikavas basketbola komanda izcīnījusi tiesības spēlēt play-off ceturtdaļfinālā, kur tās pretinieki būs Siguldas basketbola komanda.



Pamatturnīra noslēguma tabula:

No Komanda U/Z Punkti

1. Salacgrīva

24/2 50

2. RTU

21/5 47

3. Saulkrasti

20/6 46

4. Sigulda

19/7 45

5. Carnikava

18/8 44

6. Dārznieks/Cēsis

13/13 39

7. SK Rūjiena

13/13 39

8. Bauskas BJSS

12/14 38

9. BK Dartija

11/15 37

10. STASIS Alūksne

9/17 35

11. Pārdaugava

8/18 34

12. Madona

8/18 34

13. Rugāji

4/22 30

14. Rīdzene/Turība-2

2/24 28

Turnīrs Carnikavai sākās veiksmīgi, jo pēc septiņām kārtām bijām pat turnīra līderi, Edgars Vecums tika atzīts par oktobra vērtīgāko spēlētāju, taču tad spēle vairs tā nevedās, jo kļuva skaidrs, ka komandas kapteinis un vadošais saspēles vadītājs Ivars Lubāns ir iedzīvojies savainojumā, bet Tomam Vandānam vairs nav iespēju palīdzēt komandai darba režīma dēļ. Otrajā posmā Ivars vairs nespēlēja, jo devās „zem naža". Līdzjutēji turpināja komandu atbalstīt kā vienmēr.

Piedzīvojot vairākus nepatīkamus zaudējumus, komandā pieauga spriedze un bija nepieciešams meklēt risinājumus spēles kvalitātes un komandas mikroklimata uzlabošanai uzlabošanai.

Te veiksmīgi iederējās Carnikavas sporta laureāta pasākums, kurā tika aizskalotas visas likstas, un pēc kura sekoja tikai uzvaras. Visiem spēlētājiem tika dota iespēja sevi parādīt, komandā atgriezās un epizodiski iespēju robežās palīdzēja Rerārs Strazds, kā arī pievienojās vēl viens saspēles vadītājs Jānis Leja. Zem groza arvien pārliecinošāk sāka spēlēt viss „garais gals" ar Kristapu Briedi priekšgalā, kurš pamatturnīrā kopumā guva visvairāk atlēkošo bumbu līgā! Visvairāk gan priecēja tas, ka Kristaps centās ar vien vairāk veiksmīgi iesaistījās cīņā punktu gūšanā no groza apakšas, neiesaistījās provokācijās un nevajadzīgos šovos. Savukārt Jānis Pētersons dažās spēlēs rādīja tieši to ko no viņa gaida gan komanda, gan līdzjutēji – augsta precizitāte uzbrukumā un nevainojama aizsardzība. Pamatturnīra beidzamajā daļā saspēles vadītāju brigāde uzlaboja gan saspēli, gan metienu precizitāti no distances, ik pa laikam patīkami pārsteidza gan Kristapa Odziņa, gan Rūdolfa Šleinera sportiskās formas kāpums. Jaunpienācējs Jānis Leja epizodiski saasināja spēli dodot jaunas vēsmas un dinamiku spēles zīmējumā. Arī „punktu mašīna" Edgars Vecums ik pa brīdim kārtīgi ierūcināja savu motoru ieskicējot potenciālo jaudu izšķirošajās spēlēs.

Tuvojoties izslēgšanas spēlēm, skatītāju rindās arvien lielāks kļūst jautājums – vai Rolands Dovgjallo un Jānis Ābols spēs turpināt kāpināt sportisko formu, spējot izslēgt no spēles jebkura pretinieka tālšāvējus un vienlaikus aktīvi un rezultatīvi spēlējot groza tuvumā. Tā varētu būt ļoti izšķiroša kārts. Bet, ja pretinieks ko īpašu būs iedomājis, tad mūsu „melnais zirdziņš" Didzis Bergs noteikti saskaņā ar trenera uzdevumu darīs visu lai nekas tāds neizdotos!

Aicinu visus mūsu līdzjutējus mobilizēties un nākt atbalstīt komandu! Komandai – veiksmi un izdošanos, cīņu par katru laukuma pēdu līdz spēles beigu sirēnai!

 Share on Facebook Tweet