Drukāt

Uz starta līnijas „Carnikavas Zibens skrējienā” gan lieli, gan mazi!

.

Skrejiens9Šo svētdien, 8.jūnijā notika tradicionālās Carnikavas skriešanas sacensības, kurām šogad dots nosaukums „Zibens skrējiens”. Iepriekš skrējiena distance veda pa Carnikavas dambi, bet šogad, sakarā ar dambja rekonstrukciju, „Dambja skrējienu” aizstāja „Zibens skrējiens”, kurā 3; 6,5 un 15 km garās distances veda pa tēlainā dabas parka „Piejūra” takām.


Kā jau tas ierasts, sacensības atklāja „Mego skrējiens bērniem”, kur atbilstoši savai vecuma grupai jaunākie sacensību dalībnieki mērojās spēkiem skriešanā Carnikavas sporta kompleksa stadionā. Pašai jaunākajai „Mego skrējiena bērniem” dalībniecei, carnikavietei Katei Lejiņai, kura ir sportiskās Lejiņu ģimenes jaunākā atvase, ir tikai 2,3 gadi. 400 m Kate noskrēja 4,5 minūtēs un ierindojās godpilnajā trešajā vietā S4 grupā. Šīs grupas uzvarētāja ir Beatrice Sproģe, zēniem – Filips Jankovskis. Nedaudz vecāku bērnu – S6 grupas uzvarētāja šoreiz Elza Jākobsone, zēniem – Olivers Dzenītis. Jau daudz spraigāka cīņa risinājās starp 800 m skrējējiem, kur jaunākajā grupā uzvarēja Madara Kļavniece un Endijs Ralfs Želubovskis. Šīs distances vecākās grupas uzvarētāji – Karīna Mellace un Jānis Gustavs Spoģis.

Plkst. 11:25 starts tika dots 3 km garās „Pickwick veselības meža apļa” dalībniekiem, kurā, atbilstoši sacensību nolikumam startēja divpadsmit un četrpadsmit gadīgi jaunieši, kā arī seniori. Šajā grupā uzvarētāji – Adriana Sanija Kreitenberga, Ralfs Stratans, Monta Rācenāja, Jānis Linards Amtmanis. Senioru grupās uzvarēja Līvija Muša, Viktors Suborins, Nadežda Kavtaskina un carnikavietis Jānis Lūsis. Kā pirms sacensībām atzina sešdesmitgadīgā Līvija Muša, 3 km distance viņai ar kolēģi esot par īsu, tādēļ šo distanci viņas skrēja uz laiku un tālāk pievienojās nākamajiem skrējējiem – 6,5 km distances dalībniekiem. Nu ko... apbrīnojams dzīvesspars un enerģija, par ko šīs sievietes var apskaust ne viens vien jaunietis.

6,5 km garajā „Lāču dabas maizes meža aplī” devās jaunieši no 16 gadu vecuma, tautas klases dalībnieki un īpašās grupas „100 kg + dalībnieki”. Grupa tiem skrējējiem, kas ir virs svara 100 kg, tika izveidota pagājušā gadā un jāsaka, ka ar katru reizi palielinās to skrējēju skaits, kas piesakās šajā sacensību grupā. Kā nu ne, ja skriet patīk un ir iespēja pārbaudīt spēkus ar savas svara kategorijas konkurentiem. Šīs grupas uzvarētājs šoreiz ir Zintis Varts, kurš Carnikavas sporta centra komandas sastāvā piedalās „Skrien Latvija” seriālā jau otro gadu. Kā jau tas ierasts, lielākais dalībnieku skaits bija tautas grupā. Šeit uzvarētāji Kitija Eglīte un Jānis Modernieks. Jauniešu konkurencē uzvarētāji ir carnikavieši Sabīne Lūkina un Lauris Rodionovs. Piecdesmitgadnieku konkurencē uzvarēja Mudīte Rītere un Valērijs Jegorovs.

Sacensību trases tiesneši bija īpaši parūpējušies, lai sacensību garākā distance – 15 km „SIS sporta aplis” nebūtu garlaicīgs nevienam šīs distances dalībniekam. Par „Zibens skrējiena” absolūtajiem uzvarētājiem kļuva Mihails Seļivanovs un carnikaviete Ināra Lūse. Otro goda pjedestāla pakāpienu elites grupā ieņēma Dace Lina un Reinis Ronis. Savukārt, trešo – Darja Ciganoka un Dainis Kozlovskis. S30 grupas uzvarētāja Laura Kalniņa, V30 – Emīls Broks, V40 – Normunds Upenieks.

 Share on Facebook Tweet