Drukāt

Carnikavas orientieristi piedalās Pasaules skolēnu čempionātā

.

Laura Nelsone 1.no labās web

Pasaules skolēnu čempionāts orientēšanās sportā notika laikā no 18. līdz 24.aprīlim Turcijā, Tekirovā. Uz sacensībām no Latvijas devās 43 cilvēku delegācija: 4 skolu komandas (vecākajā grupā M1zēniem- Ogres 1.vidusskola un W1 meitenēm – Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, jaunākajā grupā M2 zēniem Valmieras Viestura vidusskola un W2 meitenēm –Grundzāles pamatskola, kā arī treneri, kuru vidū bija carnikaviete Tamāra Kosmačeva.



Visās šajās grupās startēja arī valstu izlases komandas.

20.aprīlī notika sacensības garajā distancē, Apvidus kalnains, klintis un akmeņi prasīja no sportistiem spēku un izturību.

22.aprīlī vidējā distance- apvidus akmeņains, kalnains. Leģendās redzams, ka būs jāmeklē akmeņi akmeņu laukos. Nepierasts apvidus latviešiem.

Laura Nelsone pārstāvēja W1 grupā Rīgas Valsts 1.ģimnāziju, savā grupā izcīnot komandu vērtējumā 21 skolas konkurencē izcīnot 11.vietu

Lauras individuālie rezultāti garajā distancē 40.vieta, vidējā distancē 43.vieta 93 dalībnieču vidū.

Individuāli zelta medaļas no Latvijas izcīnīja F.Spektors (Rīga) un A.Caune (Grundzāle).

Komandu vērtējumā 2.vieta Valmieras Viestura vidusskolai zēniem un 2.vieta Grundzāles pamatskolas meiteņu komandai, 2.vieta jaunākās grupas izlases zēniem un 3.vieta vecākās grupas izlases zēniem.

Laura Nelsone un trenere Tamāra Kosmačeva pateicas Carnikavas novada domei par sniegto finansiālo atbalstu, lai varētu piedalīties šāda ranga sacensībās. 1997.gadā šādās sacensībās piedalījās arī Carnikavas pamatskolas jaunākās grupas meitenes, kuras toreiz izcīnīja 5.vietu.

Rezultāti, bildes http://www.isfwsco2015.org/en/

 Share on Facebook Tweet