Drukāt

Carnikavas petanka sportistes jau ceturto gadu iegūst LČ titulu

.

IMG 1003-1Carnikavas petanka sportistes pārspēt nav iespējams!

Aizvadītajā nedēļas nogalē, jau ceturto gadu par Latvijas čempionēm petankā kļuvušas carnikavietes, SK Upesciems sieviešu komandas sportistes Ginta, Laura Miglānes un Dace Ida.Gūstot uzvaru Latvijas čempionātā petankā, sportistes izcīnīja ceļazīmi dalībai Pasaules čempionātā petankā, kas norisināsies 6.-8. novembrī Taizemes galvaspilsētā Bangkokā.

Latvijas čempionāts petankā notiek trijās kārtās, dažādos laukumos. Pirmais 2015. gada posms notika Upesciema petanka laukumos, otrais – Ventspilī, bet fināls – Ikšķilē. Latvijas čempionātā startēja 10 sieviešu komandas, un tā nav maza konkurence, ņemot vērā, ka petanka sporta veids Latvijā ir tikai kopš 2009. gada, kad tika dibināta arī Latvijas petanka sporta federācija.

„Jūtamies ļoti gandarītas un lepnas par pārliecinošo uzvaru finālā un ar cerībām raugamies uz dalību Pasaules čempionātā. Līdz šim mans, Gintas Miglānes, un vienlaikus arī visas Latvijas augstākais sasniegums petankā ir 13. vieta individuālajās šūteru /TIR/ sacensībās pagājušā gada Eiropas čempionātā. Tagad priekšā spraigs treniņu periods, lai pēc dalības Pasaules čempionātā varētu visus priecēt ar vēl spožākiem rezultātiem,"

Petanks kā sporta veids ir atzīts Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā un 2024. gadā tiks iekļauts arī olimpisko sporta veidu saimē.
 Share on Facebook Tweet