Drukāt

Toms Skujiņš RIO olimpiādē izcīna 59.vietu

.

Toms skujins2016.gada 6.augustā debiju olimpiādē piedzīvoja carnikavietis Toms Skujiņš. 256,4 kilometrus garajā un ļoti smagajā trasē, Toms izcīnīja 59.vietu.
 
 
Kā T. Skujiņš arzina portālam www.sportacentrs.com: "Sacensības grūtas padara braucēji un ātrums, nevis trase. Šo trasi varētu nobraukt arī mierīgi, un nekā tāda tur nebūtu. Taču jau pirmie apļi bija diezgan smagi, ļoti augsts temps. Atslābuma nebija nevienu brīdi. Nebiju gaidījis, ka brauciens būs tik ātrs – tas kļuva skaidrs diezgan ātri, un pēc tam jau neko nevarēja izdarīt. Kad pirmoreiz sākām braukt lielajā kalnā, ilūziju jau vairs nebija," atzina Toms. "Cīnīties par medaļām bija nereāli, taču divdesmitniekā iebraukt gribējās. Šobrīd noteikti neesmu apmierināts, ir sarūgtinājums. Taču viendienas tādas mēdz būt – vai nu tajā dienā ir, vai nav. Pirmais gads pasaules tūrē, pirmā olimpiāde, fiziskā gatavība – es tagad varētu sameklēt dažādas atrunas, bet ir skaidrs, ka nebiju gatavs. Vēlāk mazliet jāpatin tā lente atpakaļ un pašam jāpadomā. Varētu noskaitīt kaut 20 attaisnojumu, bet kāda tam jēga."

Abiem Latvijas braucējiem bijis plāns meklēt atrāviena iespējas, lai aizķertos kopā ar labākajiem, taču sacensības tādu iespēju nedeva. "Sākumā aizbēga tikai seši braucēji – pat, ja izdotos pārcelties un pievienoties viņiem atrāvienā, bija skaidrs, ka septiņu vai astoņu cilvēku sastāvā tāpat neko nevarētu izdarīt," uzskata Skujiņš. 
 
Visu Ingmāra Jurisona rakstu lasiet: www.sportacentrs.com
 
 Share on Facebook Tweet