Drukāt

Aizvadītas sīvas cīņas Carnikavas rudens riteņbraucienā

.


Velo rudens 2016 T 1711.septembrī Carnikavā, Zibeņu trasē tika dots starts Carnikavas rudens riteņbraucienam 2016, kurās dalību ņēma un uz starta stājās 162 dalībnieki.
Šoreiz sacensības bija organizētas tā, lai pēc iespējas mazāk sacensību dalībniekiem būtu jāgaida savas grupas apbalvošana un tā, lai protokolā būtu redzami apļu laiki. Šim nolūkam sacensību organizācijai tika pieaicināta viena no labākajām šī pakalpojuma sniedzējiem - Biedrība “A2”.
Kā jau tas ierasts, pirmie spēkiem mērojās paši mazākie sacensību dalībnieki, kuri devās “Rāmkalni & Friesland Campina bērnu apļos”. Lai arī trases segums krasi atšķīrās no bērniem ierastā stadiona apļa, kas būtiski apgrūtināja mazo braucēju sniegumu, līdz finiša līnijai tika pilnīgi visi sportisti. Šogad pirmo reizi uzvarētājs tika noteikts tikai kopvērtējumā. No carnikaviešiem uz  pjedestāla augstākā pakāpiena šoreiz  kāpa Kate Lejiņa (S4 grupa) un Filips Jankovskis (V6 grupa). Pārējās grupās uzvarētāji bija no citiem novadiem. Bet mazie carnikavieši cīnījās braši līdz galam un tā 3.vietu izcīnija Gustavs Kalme (V4 grupa), 2.vietu – Alise Kampāne (S6 grupa), 3.vietu – Elza Jākabsone (S8 grupa), 3.vietu – Kristofers Kalniņš (V8 grupa), 2.vietu – Krišjānis Lejiņš (V10 grupa), 3.vietu – Daniela Rakicka (S12 grupa), 5.vietu – Artīurs Kamarūts (V12 grupa). Par dalību bērnu distancē pilnīgi visi mazie riteņbraucēji saņēma zelta medaļu, jogurtus, diplomus no “Rāmkalni”, kuru uzrādot, dāvanā saņem 3 bezmaksas braucienus pa “Rāmkalnu” rodeļu trasi, kā arī diplomu no “Porthotel”, kuru uzrādot dāvanā saņem bezmaksas gardumus no bērnu ēdienkartes.
Arī šajās sacensībās, kuplākais dalībnieku skaits bija vērojams “Port Hotel tautas braucienā”, kur absolūtā uzvarētāja sieviešu konkurencē ir Justīne Brūvere - Kaupe no Carnikavas, kura 20 km garo apli veica 54:04.3. Savukārt vīru konkurencē ļoti sīvā konkurencē, ar laiku 45:43.7, nepārspēts palika Raivis Ritums no Siguldas, kurš tikai par 0.01 sekundi apsteidza Sandiju Kļaviņu no Drustiem. Tautas distancē labākie no carnikaviešiem bija attiecīgi Laima Klauža, kura izcīnīja uzvaru S40 grupā, aiz sevis atstājot carnikavietes Ingūnu Brūveri un Sarmīti Lindi. Savukārt Dailim Gubātam 3.vieta (100kg+grupa), Viesturam Lejiņam 3.vieta (V Tautas grupa), Artūram Liepam 3.vieta (V14 grupa), Artūram Kijnam 2.vieta (V16 grupa), Jānim Spoģim 6.vieta (V40 grupa), Arvilam Andersonam 3.vieta (V50 grupa), Raimondam Garenčikam 3.vieta (V60 grupa), Andrim Lubānam 1.vieta (V70 grupa).
Šogad notika arī XCO Elites un XCO MASTER  braucieni pašiem spēcīgākajiem Latvijas riteņbraucējiem. Kopumā izaicinājumu pieņēma 18 sportisti, tostarp piecas sievietes. Par absolūto uzvarētāju XCO olimpiskajā krosā kļuva Mārtiņš Vīksne, kurš 15.6 km garo un grūto distanci veica 44 minūtēs un 36 sekundēs. Ņemto vērā, ka iepriekšējā dienā bija VIVUS MTB noslēdzošais posms, šoreiz XCO trasē devās tikai 4 carnikavieši. Tā Justīne Brūvere – Kaupe izcīnīja 2.vietu S ELITE XCO grupā. Lauris Rodionovs palika piektais V ELITE XCO grupā, savukārt V MASTER XCO grupā Viestur Lejiņš izcīnīja 2.vietu, bet Ģirts Jankovskis palika uzreiz aiz pjedestāla, izcīnot 4.vietu.
Carnikavas sporta centrs saka lielu paldies visiem sacensību dalībniekiem, kuri piedalījās sacensībās. Paldies visiem mūsu atbalstītājiem – aktīvās atpūtas centram „Rāmkalni”, “Friesland Campina”, “Velosock”, “Port Hotel”, “Evlii”, “Squeezy Latvija”, “Figura Line” un Carnikavas novada domei. Un protams liels paldies mūsu trašu tiesnešiem!
 
BĒRNU SACENSĪBU REZULTĀTI
TAUTAS APĻA REZULTĀTI (PA GRUPĀM)
TAUTAS APĻA REZULTĀTI (KOPĀ)
 
XCO UN TAUTAS BRAUCIENA FOTOGALERIJA 
BĒRNU SACENSĪBU FOTOGALERIJA
 Share on Facebook Tweet