Drukāt

“333” trasē pirmo reizi notiks Ziemeļeiropas sporta kartingu sacensības “Rotax Nordic Challenge 2017” Startēs Carnikavas novada autosportists Roberts Purmalis

.

rotaxSporta kompleksā “333” no 2. līdz 3. jūnijam pirmo reizi norisināsies vērienīgas Ziemeļeiropas sporta kartingu sacensības - “Rotax Nordic Challenge 2017”.
Sacensībās piedalīsies dalībnieki no 11 valstīm, starp kuriem būs arī tādi braucēji kā Formula 3 pilots Kevins Frīzahers (Kevin Friesacher) un Formula Masters, Formula 3 pilots Ferenks Kančārs (Ferenc Kancsar) un citi vadošie  Eiropas sportisti.  Ar Latvijas posmu “333” trasē  tiks atklāts šī gada “Rotax Nordic Challenge” čempionāts.
Šī ir pirmā reize, kad Latvijā norisināsies Eiropas mēroga sporta kartingu sacensības. Paredzams, ka sacensībās dalību ņems ap 120 dalībnieku, kuri sacentīsies sešās ieskaites klasēs: Rotax Micro, Rotax Mini, Rotax Junior, DD2, DD2 Masters un Senior.
Mūsu novada autosportistam, nu jau bērnudārza Riekstiņš absolventam, Robertam Purmalim ir liela pieredze motosportā, kur tika izcīnīti vairāki Latvijas čempiona tituli. Šogad pirmo gadu viņš sēdās pie kartinga stūres Rotax Mikro Max klasē ar dzinēja darba tilpumu 125m3, un jau Latvijas čempionāta ietvaros tika uzsākta cīņa par pirmo trijnieku. Roberts pārstāvēs Latviju, Carnikavas novadu un “333 Autosports” komandu arī šajās Eiropas līmeņa sacensībās. Nākošie Ziemeļeiropas sporta kartingu sacensību posmi notiks Lietuvā, Polijā un Somijā.
 
Haralds Šlēgelmilhs, autosportists un sporta kompleksa “333” vadītājs: “ Latvijas autosporta nozarei “Rotax Nordic Challenge” sacensības būs nozīmīgs notikums, kas ļaus vēl spilgtāk iezīmēt Latviju starptautiskajā autosporta kartē. Esam gandarīti, ka “333” trasē varēsim uzņemt braucējus ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Austrijas, Ungārijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas un Gruzijas. Līdz šim Latvijas sportisti Eiropas un Pasaules mēroga sacensības citur sevi ir pieteikuši kā konkurētspējīgus un veiksmīgus braucējus. Būs aizraujoši klātienē vērot, kā mūsējiem mājās veiksies, cīnoties ar citiem Eiropas labākajiem braucējiem!”
 “Rotax Nordic Challenge” sacensību nedēļas nogale sāksies 31. maijā un 1. jūnijā, kad tiks aizvadīti brīvie treniņi. 2. jūnijā norisināsies sacensību kvalifikācijas braucieni, bet visi sacensību braucieni – 3. jūnijā no pulksten 10:00 līdz 18:00.
Sacensības aicināti apmeklēt visi interesenti, ieeja – bez maksas. 
 Share on Facebook Tweet