Drukāt

Novadnieces valsts svētkos rada sportisku un azartisku svētku notikumu, kas gūst lielu atsaucību

.

Patriotu 800Šoruden valsts svētku nedēļa piedzīvota ar stingriem pulcēšanās ierobežojumiem, tomēr par spīti tam Carnikavas novadā 18. novembra priekšpusdienā lieliem un maziem bija iespēja aktīvi, azartiski, ģimenes un pašu tuvāko lokā svaigā gaisā nosvinēt Latvijas valsts dibināšanas gadadienu, vienlaikus izjūtot vienotību un patriotismu, iepazīstot savu novadu.
 
Šādu iespēju izloloja "Carnikavas nūjotāju apvienības CNN" aktīvās dalībnieces Inese Austruma un Dace Freimane, kuru veiksmīgo ideju par aktīvās atpūtas stratēģiskajām sacensībām brīvdabā – "Carnikavas novada Patriotiskajās ielu spēles" – neskāra pat neparedzami mainīgā situācija valstī Covid-19 pandēmijas dēļ! Abas dāmas idejas īstenošanā atbalstīja gan "Carnikavas nūjotāju apvienības CNN", gan Carnikavas novada dome, kā arī SIA "Silvanols".
 
Kopā piedalījās 35 komandas, aptverot dažādu paaudžu dalībniekus. Kuplākais dalībnieku skaits komandā bija desmit. Sacensības notika Carnikavas novada teritorijā (viena komanda startēja piejūras ciematā Zviedrijā), kur brīvi izvēlētā distancē divu stundu laikā bija jāiegūst pēc iespējas vairāk punktu, ko piešķīra par konkrētu objektu fiksāciju digitālajās fotogrāfijās.
 
Sacensību uzdevums noteica, ka dalībniekiem bija kājām vai nūjojot jāizstaigā pēc iespējas vairāk ielu, tai skaitā,atrodot arī nosaukumus adrešu plāksnītēs ar jūras vai ūdens tematiku, kā arī pastkastītes un māju adreses ar 18. numuru. Vajadzēja noķert sevi kadrā ar skrejošu kaķi vai domīgu suni, sadabūt svaigu zivi vai nēģi, pārbaudīt, vai makšķerēšanas tradīcijas vēl ir dzīvas un vai Vecgaujā makšķerē zivis. Svētku dienas priekšpusdienā novada ciemos un uz jaunās Gaujas promenādes dipēt dipēja lieli un mazi soļi!
 
Komandām bija jāizvēlas, zem kura no sarkanbaltsarkanajiem karogiem pozēt, kur nofotografēties pie Carnikavas novada karoga vai ģerboņa, bet noslēgumā bija jāsaliek uzraksts CNN un jāuzņem atraktīva savas komandas kopbilde.
 
Dalībnieku prieks un azarts radīja priecīgu un sirsnīgu Latvijas dzimšanas dienu svētku sajūtu visiem, kas piedalījās. Arī apbalvoja visus, bet pirmo triju vietu ieguvēji, kas bija sakrājuši visvairāk punktu, saņēma specbalvas. Šajā reizē tās bija novada nūjošanas entuziastes kopā ar savām ģimenēm, kuras apvienības treneres Gundegas Ulmes vadībā regulāri piedalās nūjošanas nodarbībās.
 
1. vietu ieguva komanda "Lašiem būt", kurā bija apvienojusies carnikaviešu Skujiņu ģimene. Divu stundu laikā uzvarētāji pa Carnikavas ielām pieveica 11 km. Tās dalībnieki atzīst: "Paldies organizatoriem un smaidīgajiem pretimnācējiem - ne tik vien svētku sajūtu ieguvām, bet arī jaunas ielas un tiltiņus apguvām!" 2. vietā komanda "Ezis", kuru pārstāvēja apvienotā Smilgu un Ločmeļu ģimene. Lai arī zābaks komandas mazajam dalībnieka noberza kāju, komanda tikai par pieciem punktiem (kopā 1140) atpalika no uzvarētājiem. Carnikaviešu Simanovsku pāris no "R9x2" ieguva 3. vietu – pieredze un pareiza stratēģija rezultējās ar 1000 punktiem. "Paldies par pasākumu, tikai uz beigām riktīgi sapratām visus noteikumus un iekritām tādā azartā, ka pat pietrūka laika," atzīst "R9x2" pārstāvji.
 
Specbalvu par patriotiskāko noformējumu saņēma Garanču ģimenes komanda "EmLuJāTa", kuri pēc sacensībām pateicās uzņēmumam "Krupis" par svaigo nēģi, makšķerniekiem – par atsaucību, un organizatoriem – par lielisko pasākumu. "At-kār-tot!"
 
Paldies ikvienai komandai, jo katrs izcēlās ar ko sevišķu – no burkāniem veidotu uzrakstu, foto ar kaķi zem mašīnas, komandas gājienu uzmundrinošas mūzikas pavadījumā. Jāizceļ Krupenkovu pāris no komandas "Beer team", kuri trasē devās Gaujas ciemā un bija īpaši piedomājis pie bilžu sūtīšanas tiesnešiem - ļoti strukturēti un ar komentāru zem katras bildes. Savukārt kuplās Lao ģimenes komanda "Garciema saule" iepazina sava ciemata interesantākās vietas.
 
Komanda "LV Optimisti" no kaimiņu novada pēc pasākuma rakstīja: "Esam smēlušies enerģiju atlikušajai dienai, saelpojušies rudenīgo gaisu, uzņēmuši pozitīvismu no smaidīgajiem garāmgājējiem (un skrējējiem) un varam pilnvērtīgi svinēt svētkus!"
 
Visi sacensību dalībnieki balvā saņēma atstarojošās piespraudes un "Silvanola" dabīgo sūkājamo ledeni imunitātei, savukārt specbalvu ieguvēji – "Silvanols" produkciju, CNN īpašā dizaina krekliņus un daudzfunkcionālās šalles. Balvu dizainu ar Carnikavas piejūras priežu motīvu veidojušas "Carnikavas nūjotāju apvienības CNN" mākslinieces Velga Jākobsone un Inese Austruma. Balvas sacensību dalībniekiem nodrošināja Carnikavas nūjotāju apvienība CNN, Carnikavas novada pašvaldība un "Silvanols".
 
Sacensības tiesāja, tehniski nodrošināja un rezultātus apkopoja I. Austruma un D. Freimane. Paldies arī Adelei Austrumai (6), kuras zīmētā pūce kļuvusi par CNN simbolu.
 
Organizatori pateicas visiem dalībniekiem, kuru aktivitāte un prieka dzirksts ļāva kopā radīt svētkus!
 
Plašāka foto reportāža par sacensību norisi ir skatāma "Carnikavas nūjotāju apvienības CNN" kontā sociālās saziņas vietnē "www.facebook.com/nujoCNN".
 
D. Freimane, I. Cerbule
 Share on Facebook Tweet