Drukāt

R.Garenčikam augstākais sasniegums sportista karjerā "Ironman" 70.3 distancē Tallinā

.

GarenciksCarnikavietis Raimonds Garenčiks un kalngalietis Māris Liepa 5. septembrī startēja "Ironman" sacensībās Tallinā, kur piedalījās 93 triatlonisti no Latvijas. 
 
Rīts pirms pasaulē prestižākajām triatlona "Ironman" zīmola sacensībām Tallinā sākās pēc gandrīz negulētas nakts – bija jāceļas plkst. 4.00, lai jau plkst. 5.30 dalībnieku autobusā dotos uz Harku ezeru Tallinas pievārtē. Tumsā pa sveču izgaismotu zemes ceļu sportisti devās uz starta vietu. Plkst. 6.30 tika dots starts dalībniekiem "Ironman" 70.3 distancē (1,9 km peldus + 90 km ar velosipēdu + 21,1 km skriešus), kas pēc signāla metās 16 grādus "siltajos" un vējainajos ezera ūdeņos. Vēl pēc stundas startēja pirmie "Ironman" distances (3,8 + 180 + 42,195 km) dalībnieki. Apsteidzot notikumus, jāpiebilst, ka pirmajā distancē finišu sasniedza 519 dalībnieki no 554, otrajā – 666 no 695.
 
R. Garenčiks statēja "Ironman" 70.3 distancē, M. Liepa – "Ironman". Sezonas laikā gūtā kājas trauma liedza M. Liepam pilnvērtīgi trenēties skriešanā. Diemžēl tas atspoguļojās rezultātā. Kalngalietis ar rezultātu 10.35,02 izcīnīja 22. vietu 64 dalībnieku konkurencē M50-54 vecuma grupā. Savukārt R. Garenčikam izdevās augstākais sasniegums viņa triatlona karjerā, izcīnot 1. vietu savā M65-69 grupā (6.04,48).
 
"Ironman" nejaušu dalībnieku nav. Lai veiksmīgi finišētu, arī cilvēkam ar labu fizisko sagatavotību nopietnos treniņos jāpavada vismaz gads. Atmosfēra fiziski smagajās sacensībās ir īpaša, gribasspēks un apņēmība nepadoties distancē ir apbrīnas vērta.
 
Kad ap plkst. 16 sāka stipri līt un gaisa temperatūra pazeminājās līdz 12 grādiem, dalībnieki varēja saņemt folijas plēves, lai varētu saglabāt ķermeņa siltumu un enerģiju. Tie, kas vairs nevarēja paskriet, gāja. "Ironman" distanci slēdza pēc 17 stundām.
 
"Ironman" 70.3 distancē Latvijas sportisti izcīnīja divas pirmās (Aivars Uzols, Raimonds Garenčiks) un vienu trešo vietu (Antra Roga), bet garajā distancē – vienu otro (Lāsma Ozola) un vienu trešo vietu (Rinalds Sluckis).
 Share on Facebook Tweet