Drukāt

Skujiņš sensacionāli izcīna 2.vietu “Tour de France” 8.posmā

.

SjkujinsCarnikavietis, komandas "Trek-Segafredo" riteņbraucējs Toms Skujiņš jau trešo gadu pēc kārtas savas komandas sastāvā piedalās "Tour de France". Prestižais daudzdienu velobrauciens tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, tāpēc īpaši liels prieks par lielisko Toma sasniegumu, tūres 8. posmā 5. septembrī izcīnot 2. vietu.
 
141 km sportistiem bija jāpieveic trīs salīdzinoši gari un smagi kāpumi. Par prieku līdzjutējiem, T. Skujiņš devās dienas atrāvienā kopā ar vēl 12 braucējiem. Savukārt pirms paša finiša, uz kuru carnikavietis devās kopā ar spāni Karlosu Veronu, Toms bija ātrāks sprintā pēdējos metros, izcīnot otro vietu, kas ir viņa labākais sasniegums "Tour de France". Pērn Skujiņa labākais sasniegums tūrē bija devītā vieta 17. posmā, bet 2018. gadā – piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus viņš vaica kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81. pozīcijā.
 
Diemžēl desmitajā posmā T. Skujiņš krita un guva vairākus nobrāzumus, tomēr spēja turpināt sacensības un ierindojās 101. pozīcijā.
 
 
Pēc LRF sniegtās informācijas
 Share on Facebook Tweet