Drukāt

Bērnu futbolā aizvadīta intensīva, panākumiem bagāta sezona

.

Futbols3 800Carnikavas jaunie futbolisti aizvadījuši intensīvu sezona ar daudziem organizētiem turnīriem, spēlēm, labiem rezultātiem, sportisko izaugsmi un pozitīvām emocijām. Oktobra sākumā, vēl pirms lieguma rīkot sporta sacensības Latvijas Futbola federācijas Vidzemes reģiona čempionāta pēdējā posmā Smiltenē Carnikavas 2010. gadā dzimušo puišu komanda spraigā turnīrā izcīnīja 2. vietu, kas ļāva triumfēt visā čempionātā. Lasiet trenera Ivara Zvirbuļa sagatavoto reportāžu par pēdējo čempionāt posmu uz sezonu kopumā.
 
Pirmajos divos čempionāta posmos Carnikavieši diezgan pārliecinoši uzvarēja, bet Valmieras sabraukumā, piekāpās galvenajiem konkurentiem, vienaudžiem no FK "Ikšķile", ieņemot 2. vietu.
 
Lai uzvarētu visā čempionātā, Carnikavas novada pašvaldības komandai bija jāizcīna vismaz 3. vieta pēdējā posmā Smiltenē. Galvenās bažas bija par to, ka carnikavieši ikdienā bija trenējušies uz dabiskā zālāja, taču sacensības norisinājās uz mākslīgā seguma laukuma, kas ierasti pirmajās spēlēs dod sāncenšiem priekšrocības.
 
Pirmajā mačā pret Rīgas komandu "Futbola Parks" Carnikavas futbolistiem neveicās labos vārtu gūšanas momentos un rezultāts tā arī netika atklāts – 0:0.
 
Nākamā spēle pret FK "Ikšķile" bija viena no galvenajām visā čempionātā. Izcīnot uzvaru, Carnikava sev nodrošinātu uzvaru arī visā sezonā. Kā jau šādos saspringtos mačos notiek, komandas iesāka spēli diezgan haotiski. Spēles vidū Kārlis Kehris pie sava soda laukuma nevajadzīgi centās apvest Ikšķiles komandas spēlētāju, zaudēja bumbu un sāncenši no neliela attāluma guva vārtus. Jau pēc brīža carnikavieši nopelnīja sodu, un ar teicamu tālsitienu K. Kehris, labojot iepriekš pieļauto kļūdu, izlīdzināja rezultātu. Kad līdz spēles beigām bija atlikušas divas minūtes, tika zaudēti vēl vieni vārti. Atlikušajā laikā Carnikavas futbolisti nepaguva atspēlēties un rezultātā sāpīgs zaudējums, kas pēc divu spēļu kārtām atmeta uz piekto vietu šajā sabraukumā. Atlikušajos divos mačos obligāti bija jāizcīna uzvara.
 
Nākamā spēle bija ar sīksto FK "Auda" komandu, kuru Carnikavas futbolisti oficiālajos turnīros vēl ne reizi nebija apspēlējuši. Tomēr mūsējie, trenera Ivara Zvirbuļa uzmundrināti, nozīmīgajā spēlē jau no pirmajām minūtēm dominēja uz laukuma, vienu pēc otra veidojot vārtu gūšanas momentus. Bumba spītīgi negribēja lidot vārtos, un ar katru nospēlēto minūti spriedze tikai palielinājās, līdz beidzot pretinieku vārtu priekšā izmanīgāks izrādījās Henrijs Japiņš, kurš guva vārtus, panākot 1:0. Atlikušās piecas minūtes pagāja, dzēšot FK "Auda" aktivitātes, un rezultātā tika izcīnīt svarīgu uzvaru.
 
Sezonas pēdējā spēle bija jāaizvada ar FK "Priekuļi", un par prieku daudzajiem Carnikavas futbolistu līdzjutējiem, kuri aiz stadiona žoga aktīvi uzmundrināja puišus (saistībā ar epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, bērnu vecāki nedrīkstēja atrasties stadionā), carnikavieši aizvadīja teicamu maču, sāncenšus apspēlējot ar 4:0. Ar precīziem sitieniem izcēlās H. Japiņš, Vestards Elsbergs, Filips Jankovskis un Emīls Zonne.
 
Sabraukuma posmā tika izcīnīta 2. vieta, kas kopvērtējumā Carnikavas novada pašvaldības komandai ļāva triumfēt visā čempionātā! Lielisks sezonas noslēgums - čempionātā apsteigtas komandas no Ikšķiles, Valmieras, Ogres, Smiltenes, Rīgas, Ķekavas, Garkalnes u.c. vietām, kur ir labas futbola tradīcijas.
 
Arī otra šī vecuma Carnikavas komanda demonstrēja skatāmu futbolu. Lai gan kopvērtējumā augsta vieta netika izcīnīta, tika gūta neatsverama pieredze, kā arī visi sportisti guvuši labu spēļu praksi.
 
Čempionātā uzvaru izcīnīja: Artjoms Dmitrijevs, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Ričards Mucenieks, Eduards Krūms, Vestards Elsbergs, Kārlis Kehris, Edgars Galenieks, Emīls Zonne, Martins Caune. Treneris Ivars Zvirbulis.
 
Teicams sniegums sezonas gaitā ir izdevās arī Carnikavas novada pašvaldības 2009. gada zēnu komandai, kurai sezonā arī bija jānospēlē četri posmi dažādās pilsētās. Ar katru posmu rezultāts tika uzlabots: pirmajā posmā izcīnīta 4. vieta, mājās Carnikavā – 3., bet trešajā posmā Valmierā – uzvara. Pirms ceturtā sabraukuma mūsu komanda kopvērtējuma ieņēma 3. vietu, par vienu punktu atpaliekot no Valmieras un Ikšķiles pilsētu komandām. Visu būtu izšķīris pēdējais posms, kuru atcēla, un rezultātu noteica pēc pirmo trīs sabraukumu spēļu iznākumiem, kas carnikaviešiem deva 3. vietu čempionātā.
 
Vidzemes čempionāta 3. vietas ieguvēji: Artjoms Dmitrijevs, Kristers Purmalis, Emīls Galenieks, Ričards Rauga, Jurijs Siņakovs, Aleksandrs Mališevs, Filips Jankovskis, Henrijs Japiņš, Ričards Mucenieks, Vestards Elsbergs, Kārlis Kehris, Martins Caune, Edgars Galenieks. Treneris Ivars Zvirbulis.
 
2011. gada komandai arī ļoti labs sniegums Vidzemes čempionātā: posmā Siguldā izcīnīta uzvara 22 komandu konkurencē, savukārt kopvērtējumā ieņemta augstā 4. vieta. Treneris Gatis Zankovskis.
 
Treneri Ivars Zvirbulis un Gatis Zankovskis sākuši pirmsskolas vecuma bērnu komandas komplektēšanu. Treniņi notiek teicamajā Rožu ielas stadionā. Grupā jau trenējas 15 bērni. Pagaidām treniņi notiek divas reizes nedēļā, tajos ieļautas atraktīvas spēles, veiklības vingrinājumi un, protams, pamazām sākas vienkāršāko futbola elementu apguve.
Kontaktinformācija interesentiem:
Treneris Ivars Zvirbulis – 26 gadu pieredze darbā ar bērniem, maģistra grāds pedagoģijā, Latvijas Sporta federāciju padomes "B" licence, Latvijas Futbola federācijas un starptautiskā "B UEFA" licence. Tālrunis + 371 29491052.
Treneris Gatis Zankovskis – 12 gadu pieredze darbā ar bērniem, maģistra grāds pedagoģijā, Latvijas Sporta federāciju padomes "B" licence, Latvijas Futbola federācijas un starptautiskā "B UEFA" licence. Tālrunis + 371 26024330.
 Share on Facebook Tweet